
Ingrediente:
morcov (2 buc.), păstârnac (1 buc.), pătrunjel (o rădăcină), varză (2-3 frunze), ţelină (1 buc.), ceapă (2 buc.), ardei gras (2 buc.), cartofi (2-3 buc.), făină (1 lingura), unt (100 gr.), conopidă (2-3 buchetele), dovlecel (1 buc.), fasole verde (o mână), mazăre (o mână), sare, apă (2 l).
Mod de preparare:
Zarzavatul şi legumele se curată, se spală şi se aşează la foc. Când totul este bine fiert, se strecoară, apoi se trece prin sită. Se topeşte o parte din unt în vasul în care a fiert zarzavatul, se presara faină, se amestecă bine, apoi se pune şi pireul de zarzavat. După ce totul s-a înăbuşit puţin, se adauga zeamă de zarzavat şi se lasa să mai fiarbă 15-20 minute la foc mic.
Servire:
Se serveşte la masă cu restul de unt şi verdeaţa pe deasupra, iar drept garnitură, cu crochete de pâine prăjită sau cu saleuri.