Ingrediente pentru Ardei umpluţi cu orez:
♦ 4-5 ardei graşi
♦ 2 cepe mai mici
♦ 2 căţei usturoi
♦ 3 roşii de mărime potrivită
♦ 8 linguri orez
♦ 1 ceaşcă untdelemn
♦ 1 linguriţă supă de legume concentrată
♦ zahăr, după gust
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
♦ 1 lingură suc proaspăt de roşii
♦ 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
♦ 100 g margarină vegetală (eventual)
Preparare Ardei umpluţi cu orez:
Ardeii se spală, se scot cotoarele şi seminţele. Se | presară puţin zahăr în interior şi puţin suc de roşii.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în untdelemn, se adaugă puţină apă, sare, piper, usturoi, pătrunjel, supă de legume şi orez. Se lasă să dea în fiert până se umflă orezul. Apoi se trage de pe foc şi se lasă puţin să se mai răcească. Se iau ardeii şi se umplu cu această compoziţie. Se pun capace din ardei sau roşii.
Într-un vas se pune puţin untdelemn sau puţină margarină, se aşează ardeii în picioare, cu „capacul” în sus, se adaugă câteva feliuţe de roşii, piper, pătrunjel şi se bagă la cuptor, timp de 25-30 minute. Vasul acoperit se poate ţine şi pe plită, până ce ardeii s-au copt.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press