Ingrediente
Un pachet foi de plăcintă din comerţ. Pentru umplutură: 400 g nuci măcinate, 3 pliculeţe zahăr vanilat, coajă de la 1 lămâie, 50 g fistic măcinat. Pentru sirop: 300 g zahăr, 100 g miere albine, 1 litru de apă, coajă de lămâie, vanilie.
Mod de preparare
Foile de plăcintă se taie dreptunghiular, de mărimea tăvii. Cantitatea de foi se împarte în trei părţi egale. In tavă se pune hârtie pentru copt, care se unge cu ulei, având grijă să se stropească fiecare foaie cu ulei. Deasupra se pune pe toată suprafaţa foilor jumătate din cantitatea de umplutură de nuci şi se acoperă cu un alt strat de foi. Se pune şî se întinde restul de umplutură şi deasupra se pune al treilea strat de foi stropite cu ulei. Se taie cu un cuţit bine ascuţit bucăţi dreptunghiulare, apoi se introduce tava în cuptor, la foc potrivit. Când baclavaua este coaptă, se toarnă peste ea siropul călduţ, după care se lasă să se răcească şi se poate servi.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob