- 250 g făină
- 150 g margarină vegetală
- 150 g zahăr tos
- 1 lămâie (pentru coajă)
- apă minerală (sifon)
- untdelemn (pentru uns)
Preparare
Margarina vegetală se freacă spumă, cu zahărul, încet, încet, se adaugă, turnând-o „în ploaie jumătate din cantitatea de făină şi coaja de la o lămâie rasă. După ce s-au amestecat bine se adaugă, tot treptat, şi restul cantităţii de făină. Aluatul se frământă bine şi se lasă să stea cam 10 minute. Se întinde o foaie groasă cam de o jumătate de centimetru, pe o planşetă pe care am presărat făină. Biscuiţii se taie cu forme, ori, simplu, cu un pahar. Se ung, cu ajutorul unei pene, cu puţină apă minerală şi se pune pe ei zahăr tos. Se coc la foc potrivit, într-o tavă unsă cu untdelemn şi tapetată cu făină. Sunt gata când s-au rumenit.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press