Ingrediente pentru 4 porţii de Borş de găină : 1kg găină, 2 legături de lobodă; 50 g ceapă, 30 ml ulei, 500 ml borş, 1 ou, 100 g faină; 1 legătură de leuştean, 20 g sare, 2 g piper alb.
Găina se tranşează în bucăţi; apoi se pune la fiert într-o oală cu apă rece în care s-a pus sarea şi ceapa curăţată, dar întreagă.
Oul se amestecă cu o lingură de apă, puţină sare şi făină; se face un aluat tare şi se întinde în foaie subţire, din care se vor tăia tăiţei foarte fini.
Când găina este fiartă, se scoate carnea şi ceapa; în supă se fierb tăiţeii câteva minute, apoi se adaugă borşul fiert separat.
Când tăiţeii sunt fierţi, se pun bucăţile de came de găină, loboda şi leuşteanul tăiate fâşiuţe, se mai fierb împreună 2-3 minute, se condimentează cu piper, iar borşul este gata.