Ingrediente pentru 6 porţii de Pui umplut la tavă: 1 pui, 200 g ficat de pui, 150 g pâine albă, 3 ouă, 150 g ceapă, 20 ml lapte, 150 ml ulei, 1 legătură de pătrunjel, 20 g sare, 4 gr piper, 2 gr boia.
o Puiul se curăţă şi se spală. Ceapa se toacă. Pâinea se curăţă de coajă, se taie felii, se înmoaie în lapte şi se stoarce bine. Ficatul se spală şi se taie cuburi.
o Două ouă se fierb până ajung de o consistenţă tare şi se taie cuburi. La al treilea ou se separă albuşul de gălbenuş. Pătrunjelul se toacă.
o Ceapa şi ficatul se înăbuşă în jumătate din ulei cu 100 ml apă; se răcesc şi se amestecă cu pâinea, ouăle fierte; gălbenuşul, pătrunjelul şi albuşul bătut spumă, apoi se condimentează.
o Cu această compoziţie se umple puiul, se coase ori se prinde cu scobitori, se presară cu boia, sare, piper şi se unge cu restul de ulei.
o Puiul se aşează într-o tavă cu puţină apă şi apoi se frige în cuptorul încins la 180°C circa 45 de minute, stropind din când în când cu sosul din tavă.