
Ingrediente 1 conopidă potrivită, 4 litri de apă, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, pătrunjel rădăcină, 1/2 ţelină, 1 ardei, 2 linguri ulei, 1 lingură vegeta, verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină), 100 g smântână. Mod de preparare În cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, cartofii, rădăcina de pătrunjel, ceapa, ardeiul tăiat feliuţe subţiri şi ţelina care se scoate după ce a fiert. După ce zarzavatul a fiert pe jumătate, punem conopida desfăcută în bucheţele mici. Se mai dă în câteva clocote. Spre sfârşit, punem uleiul, vegeta şi sare după gust După ce am stins focul, punem pătrunjelul şi ţelina tăiate fin. Se poate servi cu puţină smântână.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob