Ingrediente 500 g făină, 200 g margarină vegetală, 100 g zahăr, 150 g miez de nucă măcinat, 1 praf de sare, coaja de la 1 lămâie, 1 vârf de cuţit bicarbonat.
Mod de preparare Într-un castron, se pune margarina, se adaugă zahărul şi se amestecă, apoi se adaugă coaja de lămâie, miezul de nucă, făina şi bicarbonatul stins cu o lingură de suc de lămâie şi se frământă bine. Se întinde o foaie de 3-4 cm grosime, se taie în pătrate cu latura de 6 cm si se rulează fiecare, dându-li-se forma de cornuleţe. Intr-o tava, se aşază o hârtie pentru copt şi se pun cornuleţele aşezate în rânduri. Se coc la foc potrivit Când sunt gata, se scot şi se tăvălesc prin zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob