Pentru Borş moldovenesc de pasăre avem nevoie de: 500 g carne de pasăre; 150 g faină, 1 ou, 100 g ceapă, 50 g ţelină, 100 g morcovi; 100 g ardei gras, 500 ml borş, 15 ml oţet; 1 legătură de leuştean, 2 g bicarbonat de sodiu, 2 g piper boabe, 25 g sare.
o Carnea de pasăre se tranşează pe porţii şi ceapa curăţată, dar întreagă, se fierb în apă cu sare, iar din când în când se spumează.
o Restul legumelor se curăţă, se spală, se taie julien, iar după ce carnea a fiert circa 20 de minute, se adaugă şi ele şi se mai fierb până când carnea e fiartă.
o Din faină, ou, 10 g sare şi bicarbonat stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie se formează un aluat tare ce se întinde în foaie subţire; se rulează şi se taie fâşii.
o Când sunt gata, carnea şi legumele se scot pe un platou. In supa strecurată se fierb tăieţeii; după care supa se potriveşte cu sare şi se acreşte cu borş.
Timpul de gătit: 60 min.