Ingrediente pentru 4 porţii de Pachețele surpriză: 400 g brânză de vaci, 50 g stafide; 50 g fructe confiate, 3 ouă, 100 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1 pachet cu foi de plăcintă, 50 ml ulei.
o Se pune brânza de vaci într-un vas; se va amesteca împreună cu zahărul, 2 ouă, stafidele, zahărul vanilat şi fructele confiate tăiate fideluţe.
o Foile de plăcintă se pun pe planşetă, apoi se ia o foaie, se unge cu ulei; se îndoaie în două. În mijlocul ei se pune compoziţie; se ridică colţurile opuse, se prind cu o scobitoare şi se aşează în tavă. Operaţia se va repeta până se termină compoziţia şi foile.
o Pacheţelele se ung cu gălbenuş şi apoi tava se introduce în cuptorul încins la 180°C pentru 15-20 de minute, după care se scot scobitorile. Se servesc ornate cu stafide, fructe confiate şi zahăr vanilat.