Ingrediente Tort Diplomat:
4 linguri făină;
8 ouă;
2 căni de ceai de zahăr;
1 litru lapte
30 g gelatină;
cacao, nucă cocos,
frișcă pentru ornat.
Mod de preparare:
Se dizolvă gelatina în 100 ml lapte rece.
Gălbenușurile se amestecă cu o cană de zahăr.
Se pune făina, gelatina dizolvată și laptele din aproape în aproape, până se dizolvă. Se pune la foc mic. Se amestecă mereu până se îngroașă. Se dă să se răcească.
între timp se bat albușurile spumă cu cealaltă cană de zahăr (ca pentru bezele).
Când s-a răcit crema cealaltă cu albușurile se amestecă ușor. Se împarte crema în două. în cea albă se amestecă cocosul, cealaltă parte cu cacao. Se ung 2 tăvi cu ulei, tapetate cu celofan și se toarnă compoziția. Se dă la rece și după 2-3 ore se răstoarnă. Se ornează cu frișcă. Se poate rade și ciocolată.