Ingrediente pentru Borş polonez 6 porţii: 400 g carne de pui, 100 g costiţă afumată; 100 g smântână, 100 g sfeclă roşie, 100 g varză albă, 150 g cartofi; 100 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g pastă de tomate; 1 legătură de pătrunjel, 50 ml ulei, 50 ml oţet, 1 foaie de dafin, 20 g sare, 2 g piper boabe.
o Carnea de pui se porţionează. Sfecla, morcovii şi varza albă se taie fâşii subţiri. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Ceapa şi pătrunjelul se curăţă. se spală şi se taie mărunt. Costiţa se taie felii.
o Carnea de pui se pune la fiert in circa 2 litri de apă cu sare şi se spumează. Se adaugă şi varza, morcovii, ceapa, cartofii, sfecla, foaia de dafin şi piperul.
o Feliile de costiţă se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei, iar când s-au rumenit, se sting cu puţin oţet şi se ţin pe flacără mică până ce se reduce mirosul de oţet.
o Când carnea şi legumele sunt fierte, se adaugă pasta de tomate şi costiţa.