Ingrediente pentru Pepene-galben murat:
1 kg pepene galben
750 ml oțet alimentar, de 9 grade
1 kg zahăr
20 g scorțișoară, bucăți
cuișoare
Mod de preparare:
Curățati de coajă, cât mai subțire pepenele galben.
Tăiați-l în două și înlăturați partea moale cu sâmburi.
Tăiați în bucăți partea tare a miezului și înfigeți în fiecare bucată câte o cuișoară.
Fierbeți-le 10 min. în apă clocotită, la foc mic, fără să se sfarme.
Scurgeți și lăsați la răcit.
Puneți-le în borcanele bine spălate, sterilizate și uscate.
Separat, fierbeți în oțet, zahărul și scorțișoara ruptă în bucățele, amestecând continuu si spumând mereu, până ce lichidul se îngroașă, lucru ce se întâmplă repede.
Turnați peste bucățile de pepene amestecul cu oțet fierbinte, strecurat.
Lăsați să se răcească complet, apoi închideți borcanele și dați la cămară.
Serviți ca murătură.