
Ingrediente pentru 4 porţii de Borş pescăresc: 600 g peşte, 100 g morcovi, 100 g ceapă, 50 g rădăcină de telină, 1/2 legătură de leuştean,1/2 legătură de mărar, 1/2 legătură de pătrunjel, 300 ml borş, 30 g pastă de tomate, 50 g pătrunjel, 200 g roşii, 20 g sare.
Mod de preparare Borş pescăresc:
o Peştele se curăţă, se spală, apoi se tranşează pe porţii. Morcovii, pătrunjelul rădăcină, ţelina şi ceapa se taie mărunt. Borşul se fierbe şi se strecoară. Leuşteanul, mărarul şi pătrunjelul se taie mărunt. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie felii.
o Morcovii, ţelina, pătrunjelul rădăcină şi ceapa se pun la fiert într-un vas cu aproximativ 1,5 1 apă. Atunci când legumele sunt fierte, se adaugă pasta de tomate şi borşul.
o După câteva minute de fierbere, se adaugă peştele; se reduce focul la minim şi se continuă fierberea cu vasul acoperit, circa 5 minute.
o Se pun leuşteanul, roşiile, mărarul, jumătate din pătrunjel şi sare după gust; apoi se îndepărtează de pe foc şi se serveşte fierbinte, cu pătrunjel pe deasupra.