Ingrediente:
1 litru apă, 1/2 l borş, 1 ceapă, 1/2 ţelina, 1/2 morcov, 1/2 pătrunjel rădăcină, 4 roşii, 4 fire tarhon, 3 cartofi, 1 linguriţă faină, 2-3 linguri ulei, verdeaţă tocată, 1 ou, sare
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat şi spălat se taie mărunt şi se prăjeşte uşor în ulei, adăugând la urmă şi faina. Se adăugă apă, cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mari şi se lasa să fiarbă 10-15 minute. Se pun apoi roşiile curăţate de pielita şi tăiate felii, sare şi frunzele de tarhon. Se lasa să mai fiarbă acoperit până când cartofii sunt gata, apoi se adăugă borşul clocotit şi după ce a mai dat un clocot, două, se pune verdeaţă tocată şi se drege cu ou.