Aceleaşi cantităţi ca pentru griş cu lapte: 4 ceşti lapte, 4 linguri zahăr, vanilie, 1 ceaşcă griş, unt proaspăt cât o nucă, sare, 3 linguri zahăr pentru glazură, în plus 4 ouă, 25 g stafide, unt pentru uns forma, 1 lingură pesmet.
Se fierbe grişul ca pentru griş cu lapte adăugând ceva mai mult zahăr; se dă la o parte, se scoate vanilia şi se adaugă gălbenuşurile puse pe rând şi, după dorinţă, un pumn de stafide fără sâmburi, alese şi spălate, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se coace la cuptor, într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, trei sferturi de oră. Se ţine la o parte 10 minute. Se răstoarnă şi se serveşte cu sirop de fructe sau cu un sos dulce, după plăcere.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti