
Ingrediente
1 kg spanac, 1 lingură unt, 4 linguri griş, 4 ouă, 100 ml lapte, 2 legături ceapă, 4-5 căţei de usturoi, 1 lingură vegeta, verdeaţă (1 legătură mărar, 1 leg. pătrunjel, 1 leg. leuştean), 150 g brânză tofu.
Mod de preparare
Spanacul se alege şi se spală în mai multe ape, după care se dă în câteva clocote cu apă şi sare. Se scurge de apă, se zdrobeşte cu dispozitivul pentru piure şi se lasă la răcit. Ceapa tocată şi usturoiul se înăbuşă pe foc, cu apă şi ulei. Când este gata, se amestecă cu spanacul şi restul ingredientelor, în afară de brânza tofu. Se unge cu unt o formă de Jena, se tapetează cu pesmet şi se toarnă compoziţia, iar deasupra se rade brânza tofu. Se dă vasul la cuptor încins şi se ţine 35-40 de minute. Se serveşte caldă sau rece cu salată de crudităţi.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob