
8 cartofi mari, 3 ouă, 100 ml smântână, 100 ml lapte, 1 lingură vegeta, 1 lingură făină, sare, la nevoie.
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, îi tăiem întâi o dată pe lungime şi apoi feliuţe subţiri. Se fierb 15 minute. Ouăle se fierb 6-7 minute, în aşa fel încât să fie tari. Când sunt gata, scurgem cartofii şi curăţăm ouăle, tăindu-le rondele subţiri.
Într-un vas cu ulei, pe care îl vom da Ia cuptor, punem câte un strat de cartofi şi 1 strat de felii de ouă. Din faină, lapte, 2 linguri smântână şi vegeta facem un sos pe care îl turnăm peste straturile de cartofi şi ouă puse în vas. Vasul se dă la cuptor cca 20 min. Când sunt gata, oprim focul şi turnăm deasupra restul de smântână.
Cartofii franţuzeşti se servesc calzi.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa