1 garf (cam 2 kg), 3-4 boabe ienibahar, 1 căţel usturoi, ½ linguriţă boia de ardei, câteva boabe coriandru, sare, puţ ină grăsime.
Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile.
Se aşază într-un castron şi se lasă să stea astfel 3-4 ore.
Apoi se presară peste carne boiaua de ardei şi se aşază pe o tavă unsă cu grăsime.
Se dă la cuptor la foc iute 30 min, apoi focul se face potrivit. Se ţine la cuptor 1/2 oră. În timpul frigerii se stropeşte din când în când cu zeama din tavă. Se taie felii, se aşază pe farfuria de servit, se stropeşte cu zeama din tavă,
strecurată, şi se serveşte cu cartofi prăjiţi, salată sau gogoşari ş i castraveciori în oţet.
Se poate servi şi rece, ta iată felii mai subţiri.