Ingrediente
♦ 1 kg făină
♦ 250 g zahăr tos
♦ 1 lingură zahăr pudră
♦ 250 g margarină vegetală
♦ 200 g miez de nucă măcinată
♦ 500 ml suc de fructe
♦ 1 lingură scorţişoară măcinată
♦ 1 lingură coajă de lămâie şi de portocală (amestecate)
♦ 1 linguriţă praf de copt
♦ 1 linguriţă bicarbonat.Preparare
Într-un castron se pune margarina uşor încălzită, se bate spumă cu zahărul, adăugat treptat. La sfârşit se pun, în ploaie, făina, miezul de nucă, sucul de fructe, coaja de lămâie şi de portocală, scorţişoara, praful de copt şi bicarbonatul.
Se obţine o compoziţie care trebuie să fie cât mai groasă. Se pune într-o tavă unsă cu margarină sau untdelemn şi se coace, timp de 50-60 minute, la foc potrivit. Când este gata, se pune zahăr pudră.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press