
1/2 ceaşcă griş, 3 ceşti lapte, 1 linguriţă zahăr, sare, 1 gălbenuş, 1 ceaşcă smântână, 1 lingură unt, 1 Iingură brânză rasă, sare.
Se pune laptele să fiarbă cu un praf de sare şi zahăr. Când clocoteşte, se toarnă grişul cu încetul, să cadă în ploaie, amestecând mereu să nu se facă cocoloşi. Se dă la o parte, se adaugă un galbenuş, se amestecă şi se răstoarnă compoziţia pe un fund udat cu apă. Se întinde cu cuţitul un strat gros de un deget. Se lasă să se răcească. Se taie romburi şi se aşază într-o formă unsă cu unt. Se toarnă smântâna în care s-a pus puţină sare, deasupra se presară brânza rasă şi se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc în formă.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti