Ingrediente
250 g linte, 1 ceapă, 1 morcov, 2 ouă, 2 linguri fulgi de ovăz, 2-3 căţei de usturoi, 1 legătură pătrunjel, 1 foaie dafin, 150 g brânză, 2 linguri făină, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
Lintea se alege, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia de dafin. Când este gata, se scurge şi se lasă să se răcească.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoarea mare, după ce în prealabil au fost curăţate şi spălate. Se înăbuşă bine într-o lingură de ulei. Verdeaţa se spală şi se taie mărunt, se amestecă cu ceapa şi morcovul. Se adaugă ouăle, fulgii de ovăz, făina, toate acestea încorporându-se cu lintea. Totul se frământă până se obţine un aluat şi se condimentează cu usturoi bine mărunţit. Brânza se taie cubuleţe, iar din aluat se formează mici găluşte în mijlocul cărora se pune câte un cubuleţ de brânză. Chifteluţele se rumenesc bine pe ambele părţi.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob