Ingrediente
Pentru aluat: 1 pachet de margarină vegetală Unirea, 100 g smântână degresată, 1 ou, 1 praf de copt, 350 g făină, 1 praf de sare.
Pentru compoziţie: 150 g caşcaval ras, 500 g ciuperci proaspete sau 3 cutiuţe ciuperci din conservă, 150 g smântână degresată, 3 ouă, 1 linguriţă vegeta, 2 linguri pesmet, condimente: oregano, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare
Din ingredientele pentru aluat se obţine o cocă de consistenţă potrivită, care se pune la frigider 2-3 ore pentru a fi mai fragedă. Între timp, se face umplutura. Ciupercile crude se opăresc cu apă şi sare, se scurg de zeamă şi se mărunţesc. Caşcavalul se dă prin răzătoarea mare. Ouăle se bat bine şi se încorporează cu restul ingredientelor, iar la sfârşit se pune pătrunjel tocat fin. Din aluat se întind două foi egale. În tava de la aragaz se aşază o hârtie pentru copt, iar apoi o foaie din aluat. Pe urmă se toarnă umplutura, se întinde uniform pe toată suprafaţa, iar deasupra se pune iar o altă foaie de aluat. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob