(8 porţii)
-2 cartofi fierţi în coajă 15 minute;
– 50 g telemea;
-2 linguri făină (sau 1 lingură făină şi 1 lingură tărâţe de grâu);
-3 ouă;
-verdeaţă (pătrunjel,mărar), usturoi 1 căpăţână, 1 linguriţă boia de ardei dulce.
Cartofii fierţi în coajă se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mică, de asemenea se rade şi telemeaua tot pe răzătoarea mică. Usturoiul se pisează (dacă avem frunze verzi de usturoi, le tocărn fin de tot). Tocăm şi verdeaţa şi punem toate aceste ingrediente într-un castron.
Separat, într-o farfurie adâncă, se bat bine ouăle cu făina şi boiaua şi punem acest amestec peste restul ingredientelor şi amestecăm bine. Compoziţia trebuie să fie bine legată.
Punem tigaia cu ulei pe foc şi din compoziţia respectivă luăm cu o lingură şi punem în ulei. Rezultă chifteluţe ovale, pe care le prăjim pe ambele părţi, rumenindu-le frumos, fără să le ardem. Le prăjim la foc mic. Chifteluţele de cartofi sunt foarte gustoase, sunt preferate de copii şi se pot servi cu garnituri de orez, salată verde, mazăre etc.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
