(8 porţii)
-1 cutie ciuperci (aprox. 300-400g)
-3-4 ouă
-verdeaţă (mărar, pătrunjel) vegeta sau sare
-1 căpăţână usturoi
-1 linguriţă boia de ardei dulce
-ulei.
Dovlecelul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică, de asemenea se rade şi telemeaua tot pe răzătoarea mică. Usturoiul se pisează (dacă avem frunze verzi de usturoi, le tocăm fin de tot). Se toacă şi verdeaţa şi se pun toate aceste ingrediente într-un castron.
Separat, într-o farfurie adâncă, se bat ouăle cu făina şi boiaua şi se pune acest amestec peste restul ingredientelor, amestecându-se bine. Compoziţia trebuie să fie bine legată.
Punem tigaia cu ulei pe foc şi din compoziţia respectivă luăm cu o lingură şi prăjim pe ambele părţi, rumenindu-le frumos, fără să le ardem. Le prăjim la foc mic.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
