
Ingrediente:
oase de porc (3 -4), cepe (2), morcovi (2), ţelină (1), păstârnac, orez (1 ceaşcă), pătrunjel (1 legătura), mărar (1 legătura), zeamă de varză (1/2 l), sare, apă (2 l).
Mod de preparare:
Se spala oasele de porc, se sparg pe lung, se pun la fiert într-o oală cu apă. Când clocoteşte,se înlătură spumă şi se lasa să fiarbă la foc domol. După 1-1 1/2 ore de fiert, se strecoară supa şi se aşează din nou la foc cu zarzavatul curăţat, spălat şi tocat mărunt sau dat prin razătoare. După câteva clocote, se sărează şi se adăugă orezul ales şi spălat. Când zarzavatul şi orezul sunt fierte, se adăugă zeamă de varză fiartă separat şi spumuita. După câteva clocote, ciorba este gata.
Servire:
Se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde tocate mărunt, presărate deasupra.