
Ingrediente:
1 kg de spanac, 2 cepe, 1 morcov, 1 rădăcina pătrunjel, 1 păstârnac, 2 cartofi, 3 roşii (sau 2 linguri de bulion), 1 pahar de orez, 3 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei, 1 legătura de leuştean, 1 cană de borş, sare, piper
Mod de preparare:
Spanacul se spala foarte bine şi se scurge. Ceapă, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul se curăţa şi se toacă mărunt. Cartofii şi roşiile se taie cubuleţe. Toate acestea se pun la fiert în 2 l de apă, timp de 30 de minute, împreună cu orezul. Când zarzavaturile sunt fierte, se adauga borşul, uleiul şi se mai lasa la fiert încă 5 minute. La sfârşit, se
presara verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper şi se adauga usturoiul tocat mărunt.