Ingrediente
800 g urzici, 2 cepe potrivite, 2 cartofi, 200 g suc de roşii, 3 litri apă, 500 ml borş, 3 linguri ulei, 1 lingură sare, 1 ou, 3 linguri smântână (opţional).
Mod de preparare
Se aleg urzicile tinere, se spală bine şi se pun în apă clocotită pentru a fi opărite. După aceea, se scurg bine şi se lasă la răcit.
Separat, în cei 3 litri de apă, se pun cepele tăiate mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. După ce sunt aproape fierţi, se adaugă urzicile tăiate mărunt şi se mai fierb 10 minute. Se adaugă sucul de roşii, borşul, sarea. Iar când totul este gata, se pune oul bătut bine, apoi, uleiul, verdeaţa (leuştean) şi smântână (opţional).
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob