
Ingrediente pentru 4 porţii de Ciorbă de vită à la grec: 400 gr pulpă de vită, 100 gr ceapă, 100 gr morcovi, 100 gr ţelină, 50 gr păstârnac, 50 gr ardei gras, 1 legătură de mărar, 100 gr smântână, 2 ouă, 20 gr orez, 20 gr faină, 1 lămâie, 20 gr sare, 2 gr piper.
Mod de preparare Ciorbă de vită à la grec:
o Carnea se taie cubuleţe de aproximativ 1 cm, iar morcovii, ţelina, ceapa, ardeiul gras şi păstârnacul se taie cubuleţe. Orezul se alege şi se fierbe. Lămâia se stoarce, iar mărarul se toacă mărunt.
o Carnea se fierbe în circa 2 litri de apă cu sare şi se spumează. Se adaugă apoi legumele şi se continuă fierberea. Când ciorba este a proape gata, se adaugă orezul.
o Separat se amestecă smântână cu gălbenuşurile de ou şi faină. Peste acest amestec se toarnă cu polonicul câte puţin din ciorba de pe foc amestecând continuu, până ajunge la aproximativ aceeaşi temperatură cu ciorba.