1,5 l apă, 0,5 1 borş, 500 g peşte diferit (lin, somn, ştiucă, calcan etc.), 5-6 bucăţi de crap, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ceapă mare, sare, un vârf de cuţit piper pisat.
Se taie zarzavatul mărunt şi se fierbe în apă. Când este gata se strecoară, se aruncă zarzavatul şi se adaugă peşte diferit, tăiat mărunt; zeama cu bucăţelele de peşte fierte se strecoară în altă oală, iar peştele se trece prin sită, înlăturându-se totodată şi oasele. Se pune oala la foc şi se adaugă bucăţile de crap, sarea şi piperul. După 15-20 min. când peştele este fiert, se adaugă borşul fiert separat şi verdeaţa, lăsând să mai dea două clocote.
Se poate servi caldă sau rece.
Maria Deleanu, Carte de bucate