
Ingrediente pentru Ciulama de pui, 4 porţii: 600 g carne de pui, 50 ml ulei, 50 g unt, 100 g faină, 50 g morcovi, 50 g ţelină, rădăcină, 50 g ceapă, 1 căţel de usturoi, 20 g sare, 2 g piper.
o Carnea de pui se spală şi se taie. Morcovii, ceapa şi ţelina se curăţă şi se crestează. Usturoiul se toacă.
o Carnea se fierbe în apă cu sare, se spumează, se adaugă legumele şi se fierb în continuare circa 30 de minute. Apoi supa se strecoară, iar carnea se porţionează şi se menţine la cald.
o Făina se dizolvă în supă răcită; se pune în uleiul încălzit împreună cu usturoiul; se omogenizează şi se condimentează după gust.
o Se adaugă treptat supă încălzită şi se fierbe pe foc mic până se obţine consistenţa de ciulama. Pulpele se acoperă cu ciulama. Se servesc fierbinţi, de preferat cu mămăliguţă.