Ciuperci cu maioneză
300 g ciuperci fierte, 1 ceapă, 100 g maioneză de soia.
Ciupercile se scurg de zeamă, se clătesc bine şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă fin de tot. Ambele se amestecă împreună cu maioneza de soia într-un vas. Compoziţia obţinută este foarte gustoasă. Se pune într-un borcan cu capac şi se păstrează la rece.
Ciupercile
Sunt cunoscute peste 200.000 de specii. Principalii constituenţi cunoscuţi: proteine – unele soiuri conţin peste 30 g la 100 g produs (faţă de carne 15-20 g), ceea ce le conferă, pe drept, numele de „carne vegetală”; substanţe minerale – calciu, magneziu, sodiu, siliciu, cobalt, mangan.
Compoziţia chimică a ciupercilor de cultură (champignon): Apă: 88,5%
Proteine: 4%
Lipide:0,3%
Glucide: 6 %
Substanţe minerale: P 0,13%, CI 0,8%, Na 0,20%, K 0,4%, Mg 0,5%, Ca 6,25%, Fe 0,1%, Zn 0,5%, Cu 0,64%, Mn 0,58%, I 0,018%.
Proprietăţi: stimulent organic şi cerebral, remineralizant. Atenţie!!! A nu se consuma decât acele ciuperci despre care avem toată siguranţa că nu sunt otrăvitoare.
Alte rețete aici
Ciuperci cu maioneză