Tocăniţă din cartofi
8 cartofi potriviţi, 3 cepe mari, 4-5 ardei graşi, 2-3 roşii,
2 linguri ulei, 1 linguriță sare, 1 legătură de pătrunjel verde.
Ardeii se curăţă de cotoare şi se taie felii foarte subţiri. Ceapa se curăţă şi se toacă fideluţă. Cartofii se curăţă şi se taie rondele mici. Ceapa şi ardeii călesc cu uleiul, stropindu-se din când în când cu puţină apă fierbinte. După 2-3 minute, se adaugă şi cartofii, călindu-se mai departe încă 1 minut. Apoi, se toarnă deasupra lor apă clocotită cât să-i acopere cu cca 3 cm. Se lasă să fiarbă cca 25 minute la foc mic. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se adaugă şi roşiile tăiate feliuţe subţiri. Înainte de a opri focul, se adaugă sarea şi pătrunjelul verde tocat fin.
Tocăniţă din cartofi
Alte rețete aici.