
Pizza I
Pentru aluat:
250 g făină albă, 100 g tărâţe, 15 g drojdie, 1 linguriţă miere,
1 linguriţă sare, 2 linguri ulei
Pentru ce se pune deasupra:
2 linguri pastă de tomate, 200 ml suc de roşii, 1 ceapă,
3 ardei, 100 g ciuperci fierte, 50 g porumb dulce, câteva măsline.
Drojdia se amestecă cu puţină apă călduţă şi cu sarea. Se lasă în aşteptare 15 minute. În acest timp, se pregătesc ingredientele care se pun pe aluat. Se curăţă şi se spală legumele şi se taie feliuţe subţiri. De asemenea, măslinele se taie feliuţe subţiri.
Într-un castron se pun făina şi tărâţele şi se amestecă bine cu drojdia dizolvată. Se adaugă uleiul şi apa călduţă şi se frământă bine până rezultă un aluat care se întinde uşor. Se lasă la crescut 1 oră, într-un loc călduţ, ferit de curenţi de aer. Apoi, se întinde o foaie cât tava de la aragaz. Se dă la cuptor pentru 5 minute. Atenţie! Nu mai mult! Se scoate din cuptor, şi foaia puţin întărită se unge uniform cu un amestec făcut din pasta de tomate, mierea, puţină sare şi sucul de roşii, omogenizat bine. Deasupra se presară legumele şi măslinele tăiate feliuţe, ciupercile şi bobiţele de porumb. Se dă tava la cuptor şi se lasă la foc mijlociu cca. 30 minute.