Ingrediente
♦ 500 g ciuperci
♦ 4 linguri margarină vegetală
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ 1 linguriţă zeamă de lămâie
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust.
Preparare
Ciupercile se curăţă, se taie cotoarele, se spală.
Pălăriile ciupercilor se pun pe o tavă bine unsă sau direct pe grătar, cu gura în sus. Se bagă în fiecare pălărie puţină zeamă de lămâie. Din margarină, pătrunjel, sare, piper se prepară o marinată care se toarnă, cu linguriţa, în fiecare ciupercuţă, după ce zeama de lămâie s-a îmbibat în ele. Se prăjesc în continuare până se pătrund bine. Se servesc singure, ca aperitiv, sau împreună cu garnitură de orez şi salată verde, ori salată de castraveţi şi roşii.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press