Ingrediente:
6 ouă, 50 g unt, 50 g şuncă, sare, piper, roşii, pătrunjel verde, morcovi
Mod de preparare:
Fierbeţi ouăle până când devin tari, curăţaţi-le şi tăiaţi-le puţin partea de la bază pentru a le putea aşeza pe platou. La celălalt capăt, tăiaţi albuşul până la gălbenuş. Scoateţi gălbenuşurile, pasaţi-le, combinaţi-le cu 50 g de unt, 50 g de şuncă dată prin maşina şi verdeaţă. Omogenizaţi compoziţia, potriviţi de sare şi piper, apoi umpleţi albuşurile. Tăiaţi capacele de roşii, goliţi-le de suc şi de seminţe şi aşezaţi-le pe ouă ca pe nişte pălărioare. Punctaţi-le apoi cu picături de unt, cu rondele de albuş sau decoraţi-le cu frunze de pătrunjel verde. Pe oul fiert şi umplut, căruia îi puneţi la loc capacul de albuş, „desenaţi” imaginea unui iepuraş, căruia îi faceţi ochi din boabe de piper, mustăţi şi gura din măsline, iar urechile i le „pregătiţi” din morcovi fierţi.