
Ingrediente:
1/2 kg căpşuni sau zmeură, 3-4 linguri de zahăr pudră, câteva migdale;
Cremă de vanilie: 3 gălbenuşuri, 4 linguri zahăr pudră, 1/2 l lapte, 2 pacheţele zahăr vanilat, 1 lingura faină.
Mod de preparare:
Se aşează pe fundul platoului de servit un strat de căpşuni sau de zmeură prasarat cu zahăr pudră. Deasupra se pun câteva şuviţe subţiri de migdale prăjite în cuptor. Apoi se aşează din nou un strat de fructe presărate cu zahăr şi deasupra lor un strat gros de cremă de vanilie răcorită. Cremă de vanilie : se freacă gălbenuşurile cu zahăr, se amestecă cu făină şi zahărul vanilat, se subţiază cu laptele turnat câte puţin. Se pune pe foc mic sau pe baie de apă să se îngroaşe, amestecând mereu.
Servire:
Se serveşte după ce a fost ţinută în congelator.