Cornete cu frişcă
Se freacă 3 ouă întregi cu greutatea lor de zahăr, până-se fac ca o cremă. Se adaugă 100 gr. făină fină şi 50 gr. migdale măcinate, şi cernute. Se unge tava bine cu unt şi se pun cu linguriţa din compoziţie, mici. Se pun la copt, Ia foc mijlociu şt pe fie cât muchia cuţitului de subţiri, netezindu-le cu dosul linguriţei, ca să fie ronduri de 7—8 cm. diametru, pe măsură ce se rumenesc, se scot cu cuţitul de fierbinţi şi se întorc în forma de cornet. Se lucrează repede, ca să nu aibă timp să se răcească, Ca să nu ne frigem, e bine să avem degetele uşor unse cu unt.
Pe măsură ce facem cornetele, se introduc în cornete de tablă, în care se răcesc, păstrându-şi forma. După ce s-au răcorit se îmbracă pe dinafară cu cuvertura de ciocolată, iar înăuntru se umplu cu frişcă bătută cu zahăr. Cornetele neumplute şi neglasate se pot păstra şi mai multe zile.
Se bat uşor 2 albuşuri de ou cu 100 gr. de zahăr, se adaugă 60 gr. de făină, 50 gr. de migdale rase, şi la urmă 60 gr. de unt topit. Se procedează ca mai sus.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti