Ingrediente pentru 6 porţii de Cornulețe fragede cu nucă: 300 gr faină, 150 gr miez de nucă, 100 gr unt, 100 gr zahăr, 50 gr zahăr pudră, 1 lămâie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 5 gr sare.
Mod de preparare Cornulețe fragede cu nucă:
o Miezul de nucă se macină. Coaja de lămâie se rade pe răzătoarea cu găuri mici.
o Untul adus la temperatura camerei şi zahărul se freacă bine; se adaugă coaja de lămâie, nuca, făina, sarea şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.
o Se amestecă totul până devine un aluat fin, după care se întinde o foaie de 5-6 mm grosime; se taie în pătrate cu latura de 5-6 cm şi apoi se rulează fiecare sub formă de cornuleţe.
o Comuleţele se aşează într-o tavă pe fundul căreia se pune hârtie pentru copt şi se introduc în cuptorul încins la 150°C pentru circa 20 de minute, apoi se servesc pudrate cu zahăr.