Ingrediente pentru 4 porţii de Salată de varză roşie cu mere şi hrean: 400 gr varză roşie, 200 gr mere, 1 rădăcină de hrean, 1 lămâie, 50 ml oţet, 50 ml ulei de măsline, 20 gr sare, 2 gr piper.
Mod de preparare Salată de varză roşie cu mere şi hrean:
o Varza se taie fideluţă. Merele se curăţă, Ii se scot cotoarele şi se taie baghete foarte subţiri. Hreanul se curăţă şi se rade.
o Într-un vas se pune varza, se presară cu puţină sare şi se freacă pentru a se înmuia; se adaugă merele şi hreanul şi se amestecă uşor de jos în sus.
o Salata de varză se stropeşte cu oţet şi zeamă de lămâie, se condimentează după gust cu sare şi piper; se stropeşte şi cu jumătate din cantitatea de ulei.
o Se aşează pe frunze de salată, se ornează cu feliuţe de mere şi de lămâie, se ţine circa 20 de minute la frigider şi, înaintea servirii, se stropeşte cu restul de ulei.