
Ingrediente
- ceaşcă făină
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri margarină vegetală
- 2 linguri miez de nucă tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
Preparare
Margarina moale se freacă bine cu zahărul într-un castron, se adaugă coaja de lămâie rasă, se amestecă, se pun făina şi nucile şi se amestecă în continuare, punând şi nuca, zeama de lămâie, cu o lingură de lemn, până se incorporează perfect. După ce aluatul a stat o jumătate de oră, se ia câte o bucată de aluat de mărimea unei linguri, se pune pe o planşetă presărată cu făină. Se modelează suluri de grosimea unui deget şi de 20 cm lungime. Se răsucesc capetele, se formează covrigeii.
Se aşează într-o tavă, unde s-a presărat făină, se coc timp de 20 de minute. Fierbinţi fiind, covrigeii se tre prin zahăr pudră şi zahăr vanilat.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press