Ingrediente
♦ 5 morcovi
♦ 4 mere
♦ 2 cepe potrivite
♦ 4 roşii potrivite
♦ o jumătate linguriţă piper
♦ sare, după gust
Preparare
Morcovii se curăţă de coajă, se taie în felii, se pun în storcător şi se scoate, separat, sucul. Merele se curăţă de coajă, se taie în felii, se trec şi ele prin storcătorul de fructe şi se scoate, separat, sucul. La fel se procedează şi cu cepele şi cu roşiile: se curăţă, se taie în cubuleţe şi se trec prin storcător. Apoi se amestecă sucurile de morcovi, mere, ceapă şi roşii, se adaugă puţin piper şi se sărează după gust. Se serveşte rece, ca băutură răcoritoare, fiind gustos şi foarte bogat în vitamine.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press