
Ingrediente
Aluatul se pregăteşte ca pentru cozonac de post
Umplutura
♦ 250 g mac
♦ 250 g zahăr
♦ vanilie, după gust
♦ lămâie rasă
♦ 1 lingură margarină
Preparare
Se prepară aluatul ca pentru cozonac de post, se lasă să crească. Când e gata se întind din el foi groase, pe o planşetă pe care s-a presărat făina. Apoi se umple uniform foaia cu crema de mac, se rulează şi se coace ca şi cozonacul simplu.
Umplutura
Macul se trece prin maşina de râşnit mac ori prin râşniţa electrică pentru cafea. Apoi se pune într-un vas împreună cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie rasă, margarina şi puţină apă şi se dă în câteva clocote până se face o cremă groasă ca să poată fi întinsă pe foaia de aluat.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press