
Ingrediente
♦ 3 cartofi mai mari
♦ 1 morcov
♦ 1 rădăcină pătrunjel (mai mică)
♦ 2 pahare apă
♦ 3 linguriţe untdelemn
♦ 1 ceapă
♦ pătrunjel verde tocat mărunt
♦ mărar tocat mărunt
♦ câteva boabe piper.
♦ 1 foaie (mai mică) dafin
♦ sare, după gust
Preparare
Morcovul, pătrunjelul, cartofii şi ceapa se spală bine şi se curăţă. Se pune apa la fiert, cu sare şi untdelemn. Morcovul şi pătrunjelul se rad pe răzătoarea mare şi se bagă în apa clocotită. După ce au fiert puţin, se adaugă ceapa tăiată mărunt, cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, foaia de dafin şi piperul. Se lasă să mai fiarbă 20 de minute. Se trage de pe foc şi se serveşte cu verdeaţa tăiată mărunt pusă în farfurie.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press