Ingrediente
♦ 2 dovlecei potrivit de mari
♦ 1300 ml apă
♦ 200 g morcovi
♦ 1 ţelină mai mică
♦ 1 rădăcină pătrunjel
♦ 1 rădăcină păstârnac
♦ 2 cepe mai mici
♦ 3-4 linguri margarină vegetală
♦ 3 linguri cu vârf făină
♦ sare, după gust
♦ mărar verde tocat mărunt
Preparare
Dovleceii, ceapa, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul, morcovii se curăţă, se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert în apă cu sare, după gust. Când au fiert bine (legumele au devenit moi), se presară lingurile cu făină, se amestecă, se pasează bine şi se mai fierb 10 minute. Se înmoaie margarina, se pune sare şi se amestecă în crema de legume, lăsând să mai fiarbă totul 5 minute. Se serveşte cu mărar presărat deasupra.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press