-3 dovlecei mici-mijlocii;
-2 ouă;
-2 cartofi mijlocii;
-50 g telemea;
-100 ml smântână;
-1 legătură mărar;
Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în două, apoi feliuţe subţiri şi se pun la fiert în apă clocotită. Apoi se curăţă dovleceii, se spală, se taie rondele şi se pun la fiert împreună cu cartofii, cam la 10 minute după ce am pus cartofii. Se mai fierb împreună încă 15 minute. Se opreşte focul. Legumele se scurg şi se aşază pe un platou adânc. În timp ce fierb legumele, punem separat la fiert cele două ouă cam cinci minute. Apoi le curăţăm de coajă, le tăiem rondele şi le punem alături de cartofi şi dovlecei. Le putem amesteca sau le putem pune în şiruri sau circular, aşezându-le frumos. Telemeaua o dăm pe răzătoarea mică şi o presărăm peste legume şi ouă. Turnăm deasupra smântână şi presărăm mărarul tocat fin. Mâncarea se serveşte caldă.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa