
Ingrediente
8 dovlecei, 200 g orez, 250 g urdă, 2 cepe mari, 2 morcovi, -3 roşii, mărar, pătrunjel, 100 g smântână, 1 lingură vegeta, rhon, sare, 4-5 linguri ulei.
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în apă cu ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă şi morcovul dat prin răzătoarea mică, apoi se adaugă şi orezul care în prealabil a fost ales, spălat şi bine scurs de apă. Se lasă întâi să se înăbuşe puţin cu ceapa şi morcovul, apoi se toarnă puţină apă, ca să se umfle orezul. Când orezul este înflorit, tigaia se ia de pe foc, se pune urda sfărâmată, apoi vegeta, mărarul şi pătrunjelul tocate fin. Cu această compoziţie umplu dovleceii curăţaţi de seminţe si de miez. Se aşează frumos într-un vas, astfel încât să stea în picioare, se umple vasul cu apă şi o lingură de ulei şi se dă la cuptor. Când legumele sunt aproape fierte, se pun roşiile curăţate de coajă şi tăiate felioare. Se mai lasă la cuptor 15 minute până se gratinează. Se servesc cu smântână.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob