300 g cartofi, 1 ou, 1/2 ceaşcă făină, 1/2 ceaşcă lapte, sare, piper, 1 linguriţă pătrunjel verde tocat, 2 linguri untură.
Se curăţă cartofii cruzi şi se rad pe răzătoarea cu găuri mai mari. Se adaugă sare, piper şi pătrunjel verde tocat. Separat se face un aluat de clătite (se pune într-un castron făina, se face loc la mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă sarea, zahărul şi laptele. Se bate totul bine cu o furculiţă până se desfac toţi cocoloşii; se mai adaugă două linguriţe de unt topit, amestecând continuu. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Se lasă să se odihnească o oră). Se amestecă cu cartofii. Se ia din compoziţie cu linguriţa şi se toarnă în untura fierbinte. Se rumenesc pe ambele părţi.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti