Ingrediente
♦ 3 ardei graşi (roşii)
♦ 1 ceapă mare
♦ 1 linguriţă sare
♦ 6 linguriţe zahăr
♦ 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate
♦ 1 vârf de cuţit enibahar măcinat
♦ 10 linguri oţet
♦ 5 linguri apă
Preparare
Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se taie mărunt, se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se amestecă şi se fierb împreună în apă până ce se înmoaie. Se pasează printr-o sită, se adaugă restul de ingrediente (zahăr, sare, cuişoare, enibahar, oţet, apă) şi se fierb, la foc mic, timp de o oră. Compoziţia se pune în sticle cu dop deşurubabil şi se mai fierbe în bain-marie (baie de apă) timp de 20 de minute.
Ketchup-ul de ardei serveşte la condimentarea multor preparate: cartofi prăjiţi, pilafuri etc.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press