Ingrediente
♦ 3-6 batoane proaspete
♦ 1 borcan mic de mazăre
♦ 2 legături pătrunjel
♦ 3-4 căţei de usturoi
♦ condimente după gust (pulbere de Vegeta nedizolvată, ghimber pisat, roiniţă tocată, tarhon tocat, mentă uscată făcută pulbere, leuştean tocat)
♦ 1 cartof mare
♦ 1 lingură margarină vegetală
Preparare
• Se scoate mazărea, se spală, se dă într-un clocot (dacă e tare, se fierbe), se scurge, se pasează. Se fierbe cartoful în coajă, se curăţă când s-a fiert, se pasează. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte în piuliţă. Se amestecă toate cele de mai sus, se pun margarina şi condimentele, se amestecă. Se taie batoanele în bucăţele de 4-5 cm, li se scoate miezul, se înmoaie în apă, se stoarce bine, se amestecă în compoziţia de mai sus. Dacă e prea moale se mai pune miez de pâine neînmuiat. Se umplu bucăţelele de batoane astfel ca umplutura să nu depăşească dimensiunile acestora şi, înainte cu 15 minute de-a le servi, se bagă la cuptor, într-o tavă, la foc iute.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press